Butikker til vikingeudstyr

Stof & garn
Vikingetøj

Lædervarer
Udstyr til diverse projekter
Vikingesmykker

Udstyr til lejerlivet
Telte, møbler
og båludstyr mv.

Gode råd før du køber dit første vikingeudstyr

Der findes en del steder, hvor man kan købe udstyr og materialer, når man skal være viking. Det bedste sted vil altid være de mange forskellige markeder, da du der har muligheden for at stå med genstandende i hænderne og ofte også kan forhandle lidt om prisen. Færdigsyet tøj, er dog svært at finde på markederne. Har du ikke mulighed for at komme på et marked, inden dit første marked, findes der også en del hjemmesider, der sælger det du skal bruge. Nogle af dem har også fysiske butikker.

Museumsbutikker sælger ofte rekonstruktioner af især smykker, men kan også have andre genstande. Der vil det også være muligt at få noget vejledning. Dog er det som regel dyre end de fleste andre steder.

Når du køber dit udstyr eller råmaterialer, så vær altid opmærksom på autenticiteten.

  • Køb aldrig stof af bomuld, det havde vikingerne ikke. Hold dig i stedet til hør og uld.
  • Køb kun ægte læder og skind (der ønskes ikke noget af plastic på markederne).
  • Vikingernes smykker var hovedsageligt lavet i bronze og blandt de rige; sølv og guld. Undgå messing. (Det kan anbefales, at du venter med at købe smykker, til du er på selve markedet, da udvalget ofte er stort, kvaliteten høj og samtidig er smykker ikke et must have inden markedet, ligesom det basale tøj er.)

Ved de butikker, der henvender sig direkte til fritidsvikinger, vil alle disse krav være opfyldte.

Inden du går ud og bruger penge på stof, tøj og andet udstyr, bør du finde ud af om du vil være med i en gruppe (hvilket kan anbefales), og hvordan gruppens krav til udstyret er, samt hvad du har mulighed for at låne fra gruppen. Derved risikere du ikke at bruge penge på noget, du ikke må bruge alligevel.

Her er der flere god råd du bør læse igennem, inden du går i gang med at købe stort ind. På den måde kan du undgå fejlkøb. Fulgjyr – Den Moderne konfliktsky vikings regelsæt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: