Frivillige

At være frivillig på et vikingemarked er en nem og billig måde, hvorpå man kan få et indkig i et vikingemarked bag facaden. Der stilles sjældent krav til de frivillige i form af tøj og udstyr. Så er du gerne den del foruden, eller er du usikker på om det at være viking nu også er noget for dig, men samtidig vil opleve den gode stemning på markederne og få en fornemmelse af hvordan markederne er, så kan frivillig være en god måde at starte på. 

Vikingemarkederne er meget forskellige og giver forskellige muligheder for de frivillige. Der er også stor forskel på, hvor meget de frivillige bliver en del af selve markedet. Ønsker du at være viking med vikingetøj og overnatning på markedet, bør du derfor orientere dig om forventningerne og muligheder for de frivillige på markederne. Ellers kan det anbefales, at du i stedet søger ind i en vikingegruppe.

På nogle markeder kan man være med på flere niveauer.
Et niveau hvor der ikke stilles krav til tøjet overhovedet, men man i stedet får en T-shirt. Dette er en forsigtig måde at stikke næsen lidt ind i vikingeverdenen på, men vil ikke give den fulde oplevelse af at være viking på et vikingemarked.
Et andet niveau, som kun nogle markeder kan tilbyde, er hvor man går klædt i vikingetøj, overnatter på markedet og deltager i mere formidlende arbejde.

De frivilliges arbejde og goder

Som frivillig på et vikingemarked skal du hjælpe med noget forskelligt praktisk arbejde. Dette arbejde er vigtigt for at markederne kan fungere og køre rundt økonomisk. Arbejdet kan variere fra marked til marked. Det kan være ting så som: madlavning, salg i baren, billetsalg ved indgangen, formidling af håndværk mv.

Som frivillig får man nogle goder. Disse goder er igen meget forskellige fra marked til marked. Det kan være ting såsom gratis mad og drikke og lån af et lille telt.

Enkelte markeder har en gruppe for deres frivillige, hvor man ligesom i vikingegrupperne mødes jævnligt i løbet af året til forskellige aktiviteter.

Tilmelding

Tilmelding som frivillig sker ved at man kontakter dem, der står bag markedet. Find derfor først det marked du kunne tænke dig at tilmelde dig, og hør dem ad om muligheden, for at blive frivillig hos dem. Vær opmærksom på at man til nogle markeder skal tilmelde sig i god tid. Markeder og kontaktoplysninger kan findes under “Bliv frivillig

Du kontakter dem helt simpelt via mails, og så sørger de får at du kommer på en liste, og modtager den fornødne information inden selve markedet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: