Fællesudstyr

Det mest basale

Tæpper: varme tykke tæpper kan være guld vær efter solen er gået ned. Har du tæpper af uld (gerne nogen der ikke skriger af kemiske farver), vil den dú rigtig godt som en simpel kappe om aftenen, og lune når du skal sove om natten, hvis du sover i telt.

 

Sovepose: skal du sove i telt er en god sovepose selvfølgelig helt essentiel. Soveposen behøver ikke ligne noget fra vikingetiden, da den kommer til at ligge skjult inde i teltet.

 

Luftmadras/liggeunderlag: Liggeunderlag eller luftmadrassen er vigtig, hvis du vil sove godt om natten. Ligesom soveposen skal det ikke ses og behøver derfor ikke ligne noget fra vikingetiden.

1. udvidelse

Spisesæt af træ: Der er ikke strenge krav til hvordan spisesættet skal se ud, dog foretrækker mange at man ikke kommer med plastik eller porcelæn tallerkener til markedet, samt moderne stålbestik. Et simpelt træskærebræt dur sig fint til en flad tallerken. Da retten ofte er suppe, er en dyb tallerken meget vigtig. Har du ikke andet og kan du ikke finde noget, kan du som regel købe det når du ankommer til markedet. Selvom kravet ikke er stort vil det, i det lange løb føles mest rigtigt ikke at sidde med et moderne spisesæt.

 

Horn eller krus i ler/træ: Horn er meget populært blandt vikingerne, men vær opmærksom på at uden en hornholder, kan den ikke stilles på bordet. Blandt mænd gælder det ofte om at have det største drikkehorn. Store drikkehorn er dog mindre autentiske da det kræver kvæg der ikke levede i Skandinavien i vikingetiden. Dog accepteres de på markederne.
De mest autentiske ler krus er de, som ikke er glaseret på nær enkelte fund fra importerede krus. Indvendigt glaseret krus accepteres dog mange steder.

 

Fuldt udstyr

Vikingetelt: Saxoteltet er det mest brugte telt på vikingemarkederne. Teltene er som regel syet i segldug, men nogle bruger også uld, hvilket dog er dyrt. Kommer du med i en vikingegruppe, er der en chance for at gruppen ejer fællestelte, som du kan sove i.
Anskaffelse af telt er en dyr og besværlig ting, da det kræver en masse plads når man ikke bruger det, og en trailer hver gang man skal på marked.

 

Møbler: Møbler er lavet af massivt træ. Bænke, borde og kister er de mest brugte møbler. Nogle enkelte laver også senge. Anskaffelse af møbler er ligesom teltet dyrt og kræver både en masse plads den del af året de ikke bruges, samt hurtigt kræver en trailer, når det skal køres ud på markederne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s